Ξεφυλλίστε τον Πολυοδηγό π.ε. Πρέβεζας στην οθόνη σας!


27η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)

MMEΜε ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2017) η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη συμβολή τους στην αειφόρο ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία.

Με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Μικρών Επιχειρήσεων περίπου το 90% των επιχειρήσεων του πλανήτη είναι Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις (τυπικές και άτυπες), στις οποίες απασχολείται σχεδόν το 70% των εργαζομένων, με παραγωγή 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ. (στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Πολύ Μικρή Επιχείρηση μέχρι 10 εργαζόμενοι και μέχρι 2 εκατ. Ευρώ τζίρο, Μικρή Επιχείρηση μέχρι 50 εργαζόμεναι και μέχρι 10 εκατ. Ευρώ τζίρο, Μεσαία Επιχείρηση μέχρι 250 εργαζόμενους και μέχρι 43 εκατ. Ευρώ τζίρο).

27 Ιουνίου 2020 – ΟΗΕ: Υποστήριξη των Μικρών Επιχειρήσεων εν μέσω COVID-19

Οι μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διευθύνονται από γυναίκες και νέους επιχειρηματίες, πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κατάρρευση της πανδημίας. Τα άνευ προηγουμένου μέτρα κλειδώματος που θεσπίστηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού είχαν ως αποτέλεσμα διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού και μαζική πτώση της ζήτησης στους περισσότερους τομείς.

Για να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον κρίσιμο ρόλο τους στη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας και στη βελτίωση της διαβίωσης, οι μικρές επιχειρήσεις εξαρτώνται περισσότερο από ποτέ σε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για πρόσβαση σε χρηματοδότηση, πληροφορίες και αγορές.
Αυτές οι επιχειρήσεις, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των περισσότερων οικονομιών παγκοσμίως και διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Αυτοί οι τύποι επιχειρήσεων είναι υπεύθυνοι για σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας εισοδήματος σε όλο τον κόσμο και έχουν αναγνωριστεί ως σημαντικός μοχλός της μείωσης της φτώχειας και της ανάπτυξης.

Οι ΜΜΕ τείνουν να απασχολούν μεγαλύτερο μέρος των ευάλωτων τομέων του εργατικού δυναμικού, όπως γυναίκες, νέοι και άτομα από φτωχότερα νοικοκυριά - πληθυσμοί με υψηλή ευπάθεια σε περιόδους COVID-19. Οι ΜΜΕ μπορεί μερικές φορές να είναι η μόνη πηγή απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές. Ως εκ τούτου, οι ΜΜΕ ως ομάδα είναι ο κύριος πάροχος εισοδήματος για τη διανομή εισοδήματος στη «βάση της πυραμίδας».

Εκδηλώσεις του ΟΗΕ 2020

Οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν να είναι ευέλικτες ως απάντηση σε έναν κόσμο που αλλάζει. Έχουμε δει πολλά παραδείγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά το μέγεθός τους τα καθιστά επίσης ευάλωτα. Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι ένα βασικό εμπόδιο. Ο εντοπισμός ευκαιριών διεθνούς αγοράς και η πλοήγηση σε διαδικασίες που σχετίζονται με το εμπόριο μπορεί να είναι δυσκολότερη για τις μικρές επιχειρήσεις παρά για τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές τους.

Για να βρουν έμπνευση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, τα Ηνωμένα Έθνη θα φιλοξενούν τρεις ειδικές εκδηλώσεις:

1. Το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου πραγματοποίησε ένα ειδικό πρόγραμμα WebTV στις 24 Ιουνίου, για να ακούσει επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, καθώς και από εκείνους που υποστηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις απαντήσεις στο COVID-19. Η εκδήλωση ξεκίνησε τη ναυαρχίδα " Έκθεση Ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ COVID-19: Το Μεγάλο Κλείδωμα και ο αντίκτυπός της στις μικρές επιχειρήσεις ", μια νέα έκθεση γεμάτη με ολοκαίνουργια επιχειρηματικά δεδομένα και μοναδική ανάλυση αιχμής.

2. Οι « πρώτοι ανταποκριτές σε κοινωνικές ανάγκες », που διοργανώνονται από την UNCTAD, DESA, UNIDO, τη Μόνιμη Αποστολή της Αργεντινής και το ICSB θα δώσουν την ευκαιρία να συναντήσουν πραγματικές ΜΜΕ. Πρέπει όχι μόνο να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα και τη δύναμη των ΜΜΕ παγκοσμίως, αλλά πρέπει επίσης να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να τους ακούσουμε πραγματικά. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή με τους αγώνες, τις επιτυχίες, τις ιστορίες, τις εμπειρίες και τις ευκαιρίες τους.

3. Οι ΜΜΕ έχουν τη δυνατότητα να παίξουν αναπόσπαστο ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη μετά την Αφρική COVID-19. Αυτή η συνεδρία συγκεντρώνει μελλοντικούς επιχειρηματίες και επιχειρηματίες για να εξερευνήσουν πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε καλύτερα με τις ΜΜΕ στην πρώτη γραμμή και να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό με ευημερία μέλλον για όλους.

1.jpg