Image_art

Πρέβεζα | Τοπικές Συνταγές | Τσιπούρες με σέλινο αυγολέμονο

 

Υλικά

4 τσιπούρες

1 κιλό σέλινο

100 γραμ. ελαιόλαδο

1 αυγό

χυμό δύο λεμονιών

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σέλινο και το κόβουμε κομματάκια.

Το σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 7-8 λεπτά και μετά το σουρώνουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και μετά ρίχνουμε το σέλινο με 1 φλυτζάνι νερό και τοποθετούμε από πάνω τις τσιπούρες, πλυμένες και αλατισμένες και τις σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ανακινώντας 2-3 φορές την κατσαρόλα.

Έπειτα τις αυγοκόβουμε και τις αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα (2-3 λεπτά) για να πήξει η σάλτσα.

Έτοιμες για σερβίρισμα!

1.jpg