Xristoug Euxes 2018 19

Image_art

Πρέβεζα | Τοπικές Συνταγές | Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

 

Υλικά

¾ ποτηριού σπορέλαιο

2 ποτήρια σιμιγδάλι

4 ποτήρια ζάχαρη

6 ποτήρια νερό

Κανέλα, ξύσμα 1 πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση

Σιρόπι - Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, το ξύσμα και λίγη κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε μια κατσαρόλα καίμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει σκούρο χρώμα. Έπειτα, αδειάζουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας.

Αφού ολοκληρωθεί, αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

 

Μικρά μυστικά

  • Μπορείτε να προσθέσετε καρύδια ή αμύγδαλα στον σιμιγδαλένιο χαλβά για περισσότερη γεύση.

  • Για την παρασκευή του προτιμήστε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο. Και δεν θα σας “αρπάξει” το μείγμα, και λιγότερη ώρα θα σπαταλήσετε για το πλύσιμο!!!

6.jpg